Nyt om Archie

Det er meget lang tid siden der sidst har været noget nyt fra Archie projektet så det vil være på sin plads lige at forklare hvad Archie er. Archie er en LiveCD der er bygget på Arch Linux. (og det var vidst nok forklaring for denne gang) 🙂

Siden udgivelsen af 0.6 for lang tid siden er der blevet lavet en del om på Archie. Ændringerne gælder blandt andet usb-boot, grub spalsh boot, readahead, gui installer, squashfs-lzma og meget mere. Projektet venter i øjeblikket på udgivelsen af den nye kerne 2.6.21 da iphitus har lovet at lave en ny beyond patch for den og alle modulerne. Indtil videre kan der altså ikke blive udgivet version 0.6. I mellemtiden arbejdes der på at tilføje beryl til xfce iso udgaven – det vil også virke med kde når den kommer (og alle andre brugers iso filer lavet med mkliveiso). Der arbejdes dog på at gøre det mere automatisk så brugeren ikke skal rode med det.

Tilføjelsen af squashfs-lzma vil betyde store ændringer i størrelsen af iso filen (iso filen er ca. 20% mindre) og hastigheden (alt kører hurtigere). Udviklerne gætter desuden på at ved brug af aufs vil give endnu et skub i hastigheden. Udviklerne har været nød til at lave deres egen patch til squashfs-lzma da den oprindelige ikke kan bruges til at bygges direkte ind i kernetræet mens Archie udviklerne vil have at squashfs-lzma bliver integreret i kernen.

Den nye version af Archie vil desuden kunne benytte moduler (hver iso type er et modul som beskriver hvordan iso’en er lavet. Herved kan du lave benytte et af de mange moduler som archie projektet har eller bruge egne hjemmelavede moduler). Udviklerne er lige blevet færdige med et mini-xfce iso modul der laver en 255 mb iso der kan bruges til små USB enheder med 256 mb plads. Iso filen inderholder et komplet xfce system sammen med programmerne: gparted, firefox, abiword, graveman, exaile bare for at nævne nogle af dem.

Som det sikkert kan læses så er Archie projektet ikke dødt men lever stadig. Screenshots til der komme senere eller sammen med release af Archie men det kommer helt an på hvornår Archie kommer ud.

Læs mere:

http://archie.dotsrc.org/?q=node/25

3 Comments - RSS feed til kommentarer i denne post

 1. Borelia - 23. april 2007 - 22:39

  Den har jeg glædet mig til længe, det bliver helt lækkert når den dukker op.
  Venter også på pacman 3.0 – har brugt den længe nu på min ene comp. og har ikke haft nogen fejl, den virker bare 100%.

 2. julemand101 - 23. april 2007 - 23:27

  Jeg glæder mig også en del da Archie plejer at være ret hurtig.

  Pacman3 har allerede haft en del fejl som så er blevet rettet i pacman 3.0.1. Oplevede hos en ven at den overskrev nogle vigtige filer og der er flere på forummet der har oplevet det samme så jeg er glad for den ligger i testing lidt endnu.

 3. mjjohansen - 25. april 2007 - 09:54

  Netop tempoet imponerede mig også, da jeg prøvede Archie. Jeg har ofte anbefalet den af samme grund.

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen QTLguA til nedenstående felt: