Gnome flytter til /usr

Ligesom Xfce gjorde for nogle uger siden så vil Gnome blive flyttet fra /opt/ til /usr/. Sammen med denne flytning vil pakken gnome-common ikke blive benyttet længere. Pakken skal nemlig kun bruges for at kunne kører programmer fra /opt/gnome. Gnome systemet i /usr vil altså kunne køres uden gnome-common og derfor vil Gnome heller ikke kræve denne pakke længere.

Til dem der ikke ønsker at lave hele opgraderingen på en gang (opdateringen inkluderer +/- 150 pakker som fylder en del) kan opdatereringen foregå i små trin da det ikke vil ødelægge systemet. Det kan altså godt lade sig gøre at kører et system hvor halvdelen af Gnome ligger i /opt mens resten ligger i /usr. Det kræver dog pakken gnome-common at kører programmerne fra /opt.

Ved flytningen af Gnome vil der være nogle negativer sider. Profilerne linker til alle gnome-panelerne som før lå i /opt. Derfor kan disse ikke længere blive loadet i nogle tilfælde og vil se ud som om de er væk. Derfor skal disse tilføjes manuelt bagefter.

Læs mere:

http://archlinux.org/news/314/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen d1yFrT til nedenstående felt: