fakeroot + coreutils problemer

Der har været nogle tekniske problemer siden opdatereringen af coreutils 6.9-1 som har medført at chmod og fakeroot ikke virkede sammen. Dette har resulteret i forkerte rettigheder i pakker der er blevet lavet med kommandoen makepkg. Kommandoer som “chmod”, “cp -a”, “install -mXXX” og lign. har ikke virket som det skulle i build() funktionen og i nogen tilfælde har det også haft en effekt på “make install” kommandoen.

Derfor beder vi alle udviklere, “TU’er” og ligende at opdatere fakeroot pakken til den nyeste version (1.5.102) og checker alle pakker der er blevet lavet siden coreutils opdateringen. Hvis der er nogle rettighedsproblemer i disse pakker skal de genopbygges.

Læs mere:

http://archlinux.org/news/310/

3 Comments - RSS feed til kommentarer i denne post

 1. Borelia - 6. april 2007 - 09:06

  Damn, det med rettigheder har jeg undret mig over i nogle dage, har sgu ikke kunnet forstå hvad problemet var – men rart at vide, at det ikke er min computer det er galt med. 🙂

 2. julemand101 - 6. april 2007 - 09:53

  Selv havde jeg ikke problemet eller måske har jeg bare overset problemerne 😛

 3. Borelia - 8. april 2007 - 09:47

  Jeg lavede f.eks. pakken wine og havde et problem med bruger og gruppe. Da jeg så endelig fik det installeret, var der problemer med rettigheder til at starte et program – så skulle der lige laves rettigheder … osv – —
  men nu virker det igen.

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen Qlky6o til nedenstående felt: