Openoffice ordbøger

Ja som Borelia har gjort mig opmærksom på så mangler der simpelthen guiden til at installere ordbøger i den seneste version af Arch Linux. Årsagen er ganske enkelt at den har man valgt at fjerne hos Arch Linux og jeg kan ikke finde nogen årsag til dette.

Nå men i stedet for at gå og brokke sig over det er der en løsning der virker. Download denne fil:

DicOOo.sxw

Og åben den med Openoffice. Når du åbner den vil Openoffice sikkert spørge efter om du vil aktivere makro og det skal du sige ja til. Nu har du den guide som skal bruges til at installere ordbøger i Openoffice. Jeg aner ikke hvorfor den ikke er der som standart men det her er løsningen på problemet.

2 Comments - RSS feed til kommentarer i denne post

 1. Rune Møller - 13. juni 2007 - 14:28

  Uhyggeligt, men det virker. Tak for tippet.
  Mvh.

 2. julemand101 - 13. juni 2007 - 14:44

  Det er faktisk ikke så uhyggeligt som først antaget 🙂

  Årsagen er at Arch Linux udviklerne vil have at vi brugere skal bruge pakkerne openoffice-spell-XX for at installere ordbøgerne. Dette mener jeg er dybt forkert da det kræver alt for meget arbejde at vedligeholde sådanne pakker og det er op til den enkelte bruger selv at installere de ordbøger han/hun skal bruge.

  Forestil et system med 100 brugere. Det går jo ikke at hver gang en af brugerne skal bruge en ordbog så skal de kontakte admin som så kan installere ordbogen.

  Men altså de vil ikke lytte på mig så den løsning med selv at hente guiden bliver måden at gøre det på. Dog er det heller ikke ret kompliceret. 🙂

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen JNF8WL til nedenstående felt: