Ny udgivelsesplan for Arch Linux

Arch Linux 0.8 Voodoo er den sidste udgivelse der følger den gamle udgivelsesplan og der vil derfor ikke komme nogen version 1.0 af Arch Linux. Som vi før skrev på siden ville 1.0 måske komme til at hedde Duke Forever hvilket Arch Linux nu bekræfter som en joke da der aldrig vil være en 1.0.

Som sagt vil der aldrig komme en 1.0 af Arch Linux da man nu er gået over til en anden udgivelsesplan. Planen er at der vil blive udgivet en ny Arch Linux ISO hver gang der bliver udgivet en ny kerne. Dette vil betyde en nemmere plan for hvornår alle kan forvente en ny udgave af Arch Linux.

Med hensyn til navngivningen af de nye udgaver vil man bruge datostempling som YYYYMM så hvis der fx kom en ny kerne i denne måned ville den nye udgave komme til at hedde noget med 200704.

Vi håber alle at det nye system vil skabe mindre forvirring omkring Arch Linux og at vi nu kan få hurtigere udgivelser med nyeste hardware support.

5 Comments - RSS feed til kommentarer i denne post

 1. Borelia - 4. april 2007 - 05:40

  Ja, man skulle tro det var en ny joke, men det ser jo ikke ud til det. Dårlig idé at kalde nye udgivelser årstal & datoer, virker noget tyndt i forhold til det tidligere.
  Æh, hvornår begyndte du egentlig med Arch Linux? Det var med 20050124 !!! — jeg ved ikke, men synes bare det lyder bedre og egentlig ikke sværere med – det var med Wombat. Mener det de har fundet frem til, er noget talentløst.

 2. julemand101 - 4. april 2007 - 08:32

  Synes faktisk det er en god ide og viser lidt mere at Arch Linux har et løbende udgivelsessystem hvor det er lige fedt hvilken version man bruger da man altid kører det nyeste.

  Det har jo også længe været et problem at mange mente at Arch Linux ikke var noget sikkert og stabilt produkt alene af den grund at nummeret var under 1.0. Og lad os nu sige at hvis Arch Linux kom med 1.0 hvad så? Ville folk så tro at systemet var meget bedre?

  Du misforstår lidt det med datoen. Der er ikke dage i nummeret så det kommer kun til at hedder 200704. Og desuden er det da lidt ligegyldigt hvornår du begyndte med Arch da pakkesystemet jo er som det er. Det væsentlige er datoen for hvornår du begyndte med Arch. (tænk på at 0.7.2 var ude i næsten et år inden 0.8 kom).

  Jeg stoler selv fuldt ud på udviklerne når de mener det er det rette at lave et nyt versionssystem. En anden ting er jo at hvis udviklerne har lavet noget nyt til installationen så skal nye brugere ikke vente 8 måneder på de kan bruge det. Nye ting vil altså komme hurtigere ud til nye brugere. På den anden side vil indholdet af installationen måske ikke være så gennemtestet. Men det må vi se på når den tid kommer.

 3. Borelia - 4. april 2007 - 11:50

  Jeg stoler også fuldt ud på udviklerne, –
  Jeg synes bare det var skide hyggeligt med et navn. 🙂

 4. julemand101 - 4. april 2007 - 12:10

  Hehe ja navnet må vi undvære men det kan da være de kommer med kodenavne til selve Arch Linux. Det er jo stadig uvist hvad der kommer til at stå når vi booter Arch Linux. Nu står der Voodoo men hvad sker der når der kommer en ny kerne. 😉

 5. Borelia - 4. april 2007 - 15:11

  præcist

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen QUoqoz til nedenstående felt: