Nedregulering af ftp.archlinux.org

Så skete det at de officielle servere blev brugt for meget og gav problemer for Archlinux.org. Jeg ved godt selv at jeg slev er skyldig men jeg var forudsende og skiftede servere i går til belnet.be.

Problemet er at alt for mange bruger ftp.archlinux.org som server i stedet for at bruge en alternativ server. Dette har desværre betydet at archlinux.org har måtte nedregulere forbindelsen så alle nu henter med en meget lav hastighed (prøvede selv og var nede på 15 kb/s). Dette har været nødvendigt for at få brugerne til at benytte andre servere. Derfor skal det også lyde herfra:

BRUG ANDRE SERVERE END FTP.ARCHLINUX.ORG!!!

Men ikke nok med at ftp.archlinux.org har problemer. Også rsync.archlinux.org, der bruges af andre servere til at lave sync, har fået en del problemer med for meget trafik. 600 mennesker bruger denne server til at lave deres egne private servere med Arch Linux pakker. Servere som der slet ikke er brug for. Fx har de observeret at nogen prøver at lave sync fra en GPRS forbindelse. Dette betyder for os alm. brugere at rsync.archlinux.org har opnået max. antal forbindelser så de mere officielle ikke kan opdateres. Derfor vil rsync.archlinux.org nu snart blive begrænset så kun officielle servere kan bruge rsync.archlinux.org.

Hvis du herefter så står og absolut skal lave en kopi af Arch Linux serveren kan det foregå via en af de officielle servere som belnet.be. Hvis du kører flere Arch Linux installationer på samme LAN er der en guide til løse dette problem.

Jeg kan lige personligt komme med de servere jeg bruger nu. Der findes mange andre:

current:
ftp://ftp.belnet.be/packages/archlinux/current/os/i686

extra:
ftp://ftp.belnet.be/packages/archlinux/extra/os/i686

community:
ftp://ftp.belnet.be/packages/archlinux/community/os/i686

unstable:
ftp://ftp.belnet.be/packages/archlinux/unstable/os/i686

Du skifter server i fx filen: /etc/pacman.d/current

I filen finder du også mange andre servere der kan benyttes. En mere opdateret liste kan du finde inde på Arch Linux wikien hvor du også kan se hvor de forskellige server ligger geografisk så du kan finde den der er nærmest. Se listen her:

http://wiki.archlinux.org/index.php/Mirror

Læs mere om hele problemet:

http://archlinux.org/news/302/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen RO3I8R til nedenstående felt: