Pakke flytning (testing -> current/extra)

Det er tid til endnu en stor flyttedag hvor pakker fra testing kommer på plads i current og extra. Dette burde ikke skabe store problemer men der kan ske fejl. De pakker det drejer sig om i denne omgang er:

 • python 2.5
 • DB 4.5
 • wxGTK 2.8
 • PostgreSQL 8.2
 • Plus alle de opdateringer der skal til for at få de omtalte pakker til at fungere optimalt

Som jeg skrev tidligere på Archlinux.dk blev python 2.5 lagt i testing indtil alle programmer der kræver python er bygget om. Det er de nu blevet og det er derfor vi kan python 2.5 på listen over pakker vi kan vente os i denne store opdatering. Dette kræver dog samtidig at alle python programmer skal geninstalleres (og pakker du selv har bygget skal med stor sandsynlighed også bygges om efter installation af python 2.5).

Som nogen kan gætte vil denne opdatering kræver en del serverkapacitet på de forskellelige servere der hoster Arch Linux pakkerne da vi snakker om store datamængder. Derfor kan nogen servere have problemer og måske går der en dags tid inden alle servere er klar med opdateringerne.

Der er desuden mulighed for at udviklerne har glemt en pakke der skal bygges om og hvis det er tilfældet bedes du venligst skrive en fejlrapport på http://bugs.archlinux.org.

Og så en sidste lille (måske stor) ting hvis du benytter en Berkely DB baseret database. Du er nemlig nød til at opgradere disse databaser med kommandoen “db_upgrade” som følger med db pakken. Det gælder fx ting som SVN repositories, OpenLDAP databaser mm. Årsagen er at en ny “stor” version af Berkely DB ikke vil virke sammen med databaser der stammer fra den forrige version med mindre du opgradere databasen med kommandoen “db_upgrade”.

Hvis der er problemer med opdateringerne skal folk også være velkommen til at smide en kommentar til denne nyhed eller skrive på http://forum.archlinux.dk.

6 Comments - RSS feed til kommentarer i denne post

 1. Borelia - 18. marts 2007 - 22:48

  Efter update starter Amarok ikke.

 2. julemand101 - 18. marts 2007 - 22:52

  De er langt fra færdige kan jeg se. Deres egen server har ikke ret mange af de pakker der skal være så du skal nok forvente at det først er i morgen aften du kan opdatere det hele.

 3. Borelia - 19. marts 2007 - 11:08

  Ja jeg kan godt se det – venter til i aften.

 4. julemand101 - 19. marts 2007 - 19:13

  Nu opdatere de også koffice. Ser dog ikke ud til at serverne er klar endnu da jeg stadig ikke kan opdatere uden fejl.

  Nå men jeg går ud fra det hele falder på plads på et tidspunkt 😀

 5. Borelia - 19. marts 2007 - 21:51

  Det er den undelynende også mange MB de sender ud, sidst jeg prøvede var der tale om først ca.70MB som jeg hentede – det var før jeg vidste hvad de havde gang i, så i dag ville den hente 168,1 MB men der kom selvfølgelig fejl, da den testede pakker – så jeg venter også lidt endnu:-)

 6. julemand101 - 20. marts 2007 - 19:35

  Den officielle Arch Linux server har alle pakker opdateret nu. Har lige selv opdateret og det blev til ca. 270 mb der skulle hentes.

  Heanet serveren ser ud til at være rimeligt presset og den er heller ikke helt sync nu.

  NLUUG serveren er heller ikke opdateret helt endnu.

  Resten af serverne har jeg ikke lige styr på men mon ikke vi snart er færdige med alt det her sjov 😀

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen 1ucZYa til nedenstående felt: