nvidia-173xx and nvidia-96xx removed fra [extra]

Pakkerne nvidia-173xx og nvidia-96xx er (som overskriften også ret godt antyder) blevet fjernet fra [extra] eftersom de ikke længere er kompatible med seneste version af Xorg. Eneste mulighed for at disse pakker bliver fikset er hvis NVIDIA opdaterer dem hvilket endnu ikke er sket.

For langt de fleste brugere er den bedste løsning at skifte over til xf86-video-nouveau driveren som har understøttelse for de ældre kort. En guide til opsætning af nouveau driveren kan findes her:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Nouveau

En alternativ metode er at gå over og bruge xf86-video-nv eller xf86-video-vesa (sidstnævnte bør kun overvejes hvis alt andet fejler). Hvis man bruge en af disse kan man blot afinstallere nvidia drivere og derefter installere en af driverne hvorfor Xorg selv finder frem til hvilken driver der passer bedst til formålet.

Læs mere:

http://www.archlinux.org/news/nvidia-173xx-and-nvidia-96xx-removed-from-extra/

Ændring

Det lader til at NVIDIA er kommet med en opdatering af deres 173xx serie af drivere som understøtter den nyeste kerne samt Xorg. Det lader dog ikke til at der kommer nogen ny driver i 96xx serien. Læs mere på følgende link:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTM1NA

Samtidig kan det også ses at der igen er en pakke i Arch Linux der hedder nvidia-173xx.

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen CjvcQL til nedenstående felt: