KDE SC 4.6 i [extra]

KDE udviklerne har for kort tid siden udgivet version 4.6 af KDE SC (KDE Software Compilation) og Arch Linux har allerede nu tilføjet den til de officielle repos. De nyheder der ikke er Arch Linux specifikke kan findes på den officielle side hvor der er en kort gennemgang af de nye features:

http://kde.org/announcements/4.6/

Med version 4.6 er der også nogle vigtige detaljer der vedrører Arch Linux brugerne. Den vigtigste (og måske også mest glædelige) er at KDE nu har support for UPower, UDev og Udisks og som kan benyttes i stedet for den lettere forældet HAL. Det betyder kort sagt at hal pakken ikke længere er et krav til kdebase-workspace pakken og kan derfor fjernes fra systemet.

Med den seneste opdatering af Phonon skal det siges at udviklerne har erklæret at Xine backend delen ikke længere bliver vedligeholdt samt at den nu kræver PulseAudio for at virke. Derfor anbefales det kraftigt at skifte over til at bruge GStreamer eller VLC som backend til Phonon.

KDE PIM 4.6 er ikke tilgængelig endnu men bliver det først ved næste KDE opdatering. Derfor vil Arch Linux stadig køre med KDE PIM 4.4.

I tilfælde af at der skulle opstå nogen problemer med KDE SC 4.6 opdateringen så prøv at oprette en ny bruger på systemet og se om denne bruger virker. Hvis det er tilfældet så er problemet at konfigurationsfilerne fra den forrige KDE version skaber nogle problemer og det kan derfor anbefales enten at flytte eller slette disse filer. Der ligger konfigurationsfiler fra KDE følgende steder:

  • ~/.kde4
  • /tmp/kde-*
  • /var/tmp/kdecache-*

Akonadi gemmer sine konfigurationer i:

  • ~/.config/akonadi
  • ~/.local/share/akonadi

Til sidst skal det siges at følgende pakker er fjernet fra KDE i Arch Linux: kdegames-ksame, kdesdk-kbugbuster, kdeutils-okteta.

Og at følgende nye pakker er kommet til: kdeaccessibility-kaccessible, kdegames-klickety, kdesdk-okteta, kdeutils-filelight, kdeplasma-addons-concontainments, kdeplasma-addons-runners-events.

Læs mere:

http://www.archlinux.org/news/kde-sc-46-to-extra/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen p6Mezs til nedenstående felt: