Året der gik

Arch Linux pingvin med flag

Ja det er næsten utroligt at tænke sig at Archlinux.dk nu snart har eksisteret i over et år. Dette opdagede jeg da jeg modtog en regning fra DK-hostmaster om at jeg skal til at betale 45 kr. for domænet Archlinux.dk og jeg begyndte straks at tænke på at tiden går alt for hurtig og om jeg egentligt burde stoppe Archlinux.dk.

Første nyhed på Archlinux.dk blev skrevet på en torsdag, nemlig d. 16. marts 2006. Da jeg valgte at starte projektet regnede jeg ikke med hvor hårdt det ville blive og hvilket arbejde der ligger i sådan et projekt. Det første jeg fik sat op, foruden hjemmesiden, var en IRC kanal hvor danske Arch Linux brugere skulle samles og hjælpe hinanden og nye brugere. Egentligt lyder det ikke svært men som total begynder til den slags er man jo stolt over det lykkedes 🙂

Efter sidens “præmiere” skulle der en plan på bordet. Planen gælder skam stadig og ligger stadig som et fundament til Archlinux.dk og hvad fremtiden kommer til at byde på. Dog gik tingene desværre ikke så hurtigt som jeg havde tænkt mig og antallet af danske Arch Linux brugere er åbenbart meget lavt så antallet af dem der ville hjælpe til på siden var desværre så godt som ingen. Dette er så også stadig årsagen til siden stadig ikke har noget alle punkterne. Dog skal jeg sige en stor tak til de forfattere der har været med til at skrive på Arch Guiden (som jeg kommer ind på i næste afsnit).

Arch Guiden blev det næste projekt og planen har faktisk hele tiden været det skulle være hovedårsagen til at besøge Archlinux.dk. Planen var så i begyndelsen at oversætte den engelske guide hvilket meget hurtigt blev droppet da det ikke blev særligt brugervenligt. Fx ville der mangle en meget stor del skærmbilleder fra installationen og så mere dybde gående ting for os danskere ville være svært at ligge ind i guiden. Derfor valgte jeg så senere at skrive min egen guide med tilhørende skærmbilleder og jeg ved at flere har fulgt den uden større problemer. Guiden er desværre ikke færdiggjort og det har sin forklaring. Jeg valgte at stoppe med at skrive på guiden da Arch Linux udviklerne begyndte at snakke om Arch Linux 0.8 (voodoo). Jeg ville ikke bruge tid på at skrive en stor guide der ville være ubruglig efter nogle få uger. Nu er der så gået måneder og man ved stadig ikke hvornår 0.8 kommer. En ting er sikkert. Guiden vil der blive skrevet på så snart 0.8 udkommer.

Efter Arch Linux guiden blev der endeligt oprettet et forum der først for nyligt er blevet noget mere aktivt. Forummet blev fra start af opsat som et PHPBB forum som senere har betydet blod, sved og tårer. Det har nemlig bestemt ikke været nemt at kæmpe mod alle de spam-bots der har omsværmet vores forum og det er også først for nyligt at jeg har taget kampen op og indsat et skjold der er meget effektivt men også meget irreterende for de brugere der vil oprettes. Jeg håber man kan holde det ud da det er det eneste jeg kan gøre lige nu.

Vi er nu nået til maj måned i 2006. Den store dag var d. 23. maj 2006 hvor Arch Linux 0.7.2 blev udgivet og hvor man nu kunne hente en FTP-CD uden base pakkerne. Desuden var der mange dejlige nyheder og glæden var stor. Dette betød ikke så meget for Archlinux.dk men da det er en stor begivenhed skal den da med i denne “historie”. 😛

13. juli 2006. Jeg (Jacob Bang hvis nogen skulle være i tvilv) ejede nu endeligt officielt Archlinux.dk domænet efter en lang krig der desværre betød jeg kom til at give lidt rigeligt for domænet. Det betød meget da jeg nu kunne være helt sikker på at hjemmesiden ikke skulle skifte navn og at jeg nu havde langt større kontrol til at vælge host og indstillinger uden jeg skulle henvende mig hos andre først.

Næste store skridt var at ViZion tilbød at hoste Archlinux.dk helt gratis. Dette betød faktisk en del da linuxkiosken.dk bestemt ikke var særlig hurtig og der var ingen databasemuligheder så alt hvad der hed forum og ordentligt CMS var udelukkende. Meget hurtigt fik jeg flyttet forummet til den nye server men det skulle vise sig at tage meget lang tid at flytte selve siden. Årsagen skal findes i det gamle CMS system som bestemt ikke var særlig gennemtænkt i opbygningen.

Da jeg fandt ud af jeg måtte finde noget mere smart begyndte jeg at studere forskellige systemer og jeg valgte WordPress som der nu køres i dag. Da den nye side kom online 26. december 2006 betød det ikke kun ny side men også at siden nu skulle være meget mere aktiv end den før har været. En side kan ikke blive populær uden der hele tiden kommer noget nyt og de besøgende skal ikke se på gamle nyheder. Derfor har jeg gjort det til en regel at komme med nyheder så ofte som overhoved muligt. Også selvom de ikke alle er lige spændende for mig selv.

Men hvad kan vi så vente os det næste år med Archlinux.dk? Ja det er jo et spørgsmål som selv ikke jeg kan svare på som “manden bag”. En ting er dog sikkert. Vi for helt klart Arch Linux 0.8 (Voodoo) at se og jeg håber også på at vi for Pacman3 at se da det begynder at blive tiltrængt. I selve den store Linux verden ser jeg meget frem til KDE4 som forhåbentligt bliver så stort som det ser ud til at blive.

En ting er sikkert. Udviklingen inden for Linux stopper bestemt ikke her og det samme gælder forhåbentligt også Arch Linux. Jeg ser frem til at flere vil prøve denne dejlige dist. i den kommende tid og især når den nye Arch Guide bliver færdig.

Så spørgsmålet er om jeg vil give 45 kr. til DK-Hostmaster for endnu et år til Archlinux.dk? Helt sikkert 😀

Hilsen

Jacob Bang // julemand101
Admin for Archlinux.dk

2 Comments - RSS feed til kommentarer i denne post

  1. Borelia - 7. februar 2007 - 14:56

    Jeg vil godt være med til at betale, hvis der skulle være problemer.

  2. julemand101 - 7. februar 2007 - 17:43

    Har bestemt ingen problemer med at betale 45 kr. om året. 😉

· TrackBack URL

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen d1AZrT til nedenstående felt: