Archlinux.org lukket ned pga. vedligeholdelse

Nogen har måske opdaget at der er en lidt alternativ side i øjeblikket på Archlinux.org. Forklaringen er at det lykkedes en hacker at komme ind på serveren og det derfor er nødvendigt at foretage nogle foranstaltninger for at undgå dette sker igen. Selvom serveren er nede er det stadig muligt at installere programmer via alle de mange mirrors. En liste over disse kan findes her:

http://users.archlinux.de/~gerbra/mirrorcheck.html

Det anbefales uanset hvad at benytte et andet mirror end ftp.archlinux.org eftersom dette mirror ofte er meget belastet. (jeg anbefaler selv ftp.gigabit.nu). Desuden er det også stadig muligt at tilgå AUR PKGBUILD filerne på aur.archlinux.org eftersom denne side kører på en anden server.

Den officielle besked lyder:

Archlinux.org will be down this weekend due to complex server maintenance. Mirrors, including ftp.archlinux.org will remain in operation, as will the AUR. Forums, mailing lists and wiki will be down as well as the main Arch Linux site. The maintenance is due to an intrusion where an attacker was able to gain root access. The developers have verified that neither the repositories nor the DB were affected, but the machine was compromised, and will need to be cleaned and additional protections added. We’re sorry for any inconvenience this has caused.

Nyheden kan læses her når serveren engang er tilbage:

http://www.archlinux.org/news/462/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen XaLMJr til nedenstående felt: