Server problemer

Som en del nok allerede har fundet ud af er der større problemer med de servere der udbyder pakker til Arch Linux (de såkaldte mirrors). Problemerne begyndte i søndags (16. august) hvor et script begyndte at slette alle pakker. Fejlen blev først rettet 6 timer efter hvorefter ftp.archlinux.org serveren igen kører som den skal. Problemet er desværre at alle de andre servere som udbyder pakker allerede havde lavet en synkronisering med hovedserveren og har derved slettet næsten alle pakker. Dette kæmpe tab af pakker er ved at bliver hentet ned til alle de mange servere igen. Problemet er dog at hovedserveren har en begrænsning af båndbredde så det tager en del tid at skulle hente samtlige pakker ned igen til hver eneste server.

Dette har betydet at mange har oplevet at pacman ikke har kunne finde de nødvendige pakker når der blev forsøgt at installere programmer eller opdatere. Det er kun community repo. der ikke er ramt at denne fejl og i øjeblikket er det stadig extra der har problemerne eftersom core og testing er ved at være sync de fleste steder.

Der er udarbejdet en plan således dette helst ikke sker igen.

Hvis man ønsker at se lidt status omkring problemerne kan man med fordel besøge følgende side som holder styr på samtlige servere og om hvor længe det er siden de er blevet synkroniseret:

http://users.archlinux.de/~gerbra/mirrorcheck.html

Læs mere:

http://www.archlinux.org/news/461/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen hUZObF til nedenstående felt: