KDE 4.3.0 – vigtige ændringer

KDE 4.3.0 er nu ved at blive lagt op på alle serverne og mon ikke KDE brugerne i dag kan opdatere til den nye version. Med den nye version er der dog flere spændende nyheder end blot dem som kommer med KDE 4.3.0. Arch Linux har valgt at tilføje support for såkaldt splittede pakker som gør det muligt at installere enkelte KDE programmer uden at skulle installere alle KDE programmer i samme gruppe. Noget som KDEmod projektet startede med at gøre. Mere information omkring dette tiltag findes på følgende sider:

http://wiki.archlinux.org/index.php/KDE_Packages

http://wiki.archlinux.org/index.php/DeveloperWiki:Splitting_KDE

Af andre ændringer er der:

  • Qt bruger Gstreamer til Phonon som standard. Det er muligt at bruge andre løsninger som fx phonon-xine som skal installeres manuelt hvis man ønsker det.
  • Der er tilføjet såkaldte Meta pakker for at gøre opdateringen til KDE 4.3 så nem som muligt for de KDE brugere der har brugt en ældre version. Disse Meta pakker vil hedde det samme som de ældre pakker og kan bruges af alle som foretrækker den gamle måde at installere KDE på (altså i grupper af pakker).

Under opdateringen er der følgende vigtige beskeder som man bør følge hvis man ikke ønsker unødvendige problemer:

  • Pacman vil spørge dig om den skal erstatte alle dine pakker med KDE meta pakker. Sig ja til det.
  • Du skal IKKE opdatere med “force” parameteren ved denne opdatering. Hvis nogen pakker brokker sig over konflikter så gør os alle den tjeneste at rapportere dette som en bug (og inden du gør det så tjek om der allerede er en bug report omkring dette). Det er muligt det er nemmere at bruge force men det hjælper ikke os andre.
  • Efter opdateringen kan du frit vælge at slette de meta pakker og programmer som du ikke skal bruge. Husk på at pakkerne er delt op i en pakke per program så du kan justere din installation endnu bedre end du kunne før.
  • Hvis du ikke kan lide konceptet med splittede pakker kan du bare beholde meta pakkerne som vil fungere ligesom det gamle system.

Eftersom Arch Linux (endnu engang) har valgt at give brugerne nyeste KDE version før officiel udgivelse er der endnu ikke kommet en officiel changelog. Når KDE 4.3.0 engang bliver officielt udgivet vil udgivelsesnoterne kunne findes her med en liste over ændringer:

http://kde.org/announcements/4.3/

Læs hele nyheden her:

http://www.archlinux.org/news/455/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen PCmTOS til nedenstående felt: