Kernel 2.6.30 flyttes til [core]

Efter en længere test-periode er tiden nu til at flytte den nyeste kerneversion over i [core] og derved ud til alle Arch Linux brugere. Dette gælder også en lang række opdateringer af drivere som fx til Nvidia grafikkort. Hvis man ønsker at læse om hvilke ændringer der kommer med Linux Kernen version 2.6.30 kan man læse en nem udgave på følgende link:

http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_30

Udover disse ændringer er der foretaget følgende ændringer for specielt Arch Linux:

– removed the acpi-dsdt-initramfs.patch
There is no functional patch anymore available.
If you need a custom dsdt, please compile it yourself into your custom
kernel.
– removed snd-pcspkr module #14958
– added dccp #15071
– added SCHED_DEBUG=y
– changed to lzma kernel compression
– removed rt2500 module it is supported by in kernel drivers now


Personligt er jeg mest glad for at de endelig blokerer for snd-pcspkr modulet direkte i kernen så brugerne derved ikke længere til gøre det manuelt inde i rc.conf. Snd-pcspkr modulet gør det muligt at bruge computerens interne højtaler som lydenhed men eftersom dette modul i de fleste tilfælde går forud for det andet lydkort så opstår der utilfredse brugere der enten ingen lyd har eller har meget dårlig lyd.

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen sql488 til nedenstående felt: