xorg-server 1.6.0 klar i testing

Ud over nyhederne i selve xorg-server udgivelsen er der den store forskel at mange at de ekstra patch der er tilføjet at Arch-udviklerne er blevet fjernet. Dette skulle meget gerne betyde en mere vanilla udgave af xorg og derfor nemmere at forstå og vedligeholde. Når der opgraderes til den nye Xorg skal det bemærkes at følgende konfligter vil kunne opstå:

error: failed to prepare transaction (conflicting files)
xorg-server: /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so exists in filesystem
xorg-server: /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so exists in filesystem

Årsagen er at disse filer blot er symlinks som tidligere udgivlser af xorg-server pakken samt nvidia-utils og blev oprettet via post_install() (script der køres når en pakke installeres og derved ved pacman ikke at disse filer er en del af pakken). Det er altså ikke noget problem at fjerne disse filer og det anbefales at man først opdaterer xorg-server med pacman -Sf xorg-server inden man begynder at opdatere resten af systemet.

Til dem der bruger gamle Xorg driverer vil disse ikke længere virke og kræver en rebuild af driverne. Alle drivere der allerede er lavet officielt til Arch Linux skulle gerne nu være ordnet så de virker til den nye xorg-server. Brugerer der benytter Nvidia driver skal huske at opdatere til den nyeste version der ligger i testing da den supporter xorg-server 1.6.0. AMD/ATI brugere bør skifte til xf86-video-ati eller xf86-video-radeonhd da Catalyst driverne ikke supporter xorg-server 1.6.0 endnu. Alternativt skal de lade vær med at bruger den nye xorg-server og tilføje den til IgnorePkg eftersom der ikke vil tilbydes support til ældre versioner af Xorg når xorg-server 1.6.0 kommer ind i extra.

Til dem der der har været godt irriteret over følgende fejl:

Xlib: extension “Generic Event Extension” missing on display “:0.0”

Kan jeg informerer at den ikke længere popper frem og det er ved at være grund nok til at skifte til xorg-server 1.6.0.

Læs mere:

http://www.archlinux.org/news/436/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen iCkUrG til nedenstående felt: