Kernel 2.6.27(.4) i core

Som mange nok allerede har opdaget (da nyheden er ved at være lidt gammel) så ligger den nyeste versionen af Linux kernen klar til at blive hentet via pacman. Ændringerne i denne kerne er mange og derfor henvises der til kernelnewbies version af changelog:

http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_27

Der er også sket nogle ændringer med hensyn til Arch Linux som kan findes i den oprindelige nyhed. De væsentligste ændringer er dog først og fremmest at ipw3945 driveren ikke længere vil vedligeholdes med hensyn til Arch Linux da den ikke længere kan kompliere. Det anbefales at bruge driveren iwl3945 i stedet og ellers kan man finde ipw3945 i AUR og selv prøve at få den til at virke.

En af de nye drivere i kernen er snd-pcsp som rigtig mange har haft problemer med. Driveren gør det muligt at bruge sin interne computerhøjtaler (dem der stadig har sådan en) som primær lydkilde og derved bruge den til at spille musik på. Dette er dog et problem da driveren ofte bliver brugt som primær lydkilde i programmerne og så har man problemet. Det anbefales hos langt de fleste at deaktivere driveren i /etc/rc.conf ved at sætte !snd-pcsp under MODULES.

Med den nye kerne er der desuden kommet fuld understøttelse af Intels nye trådløse netkort der blandt andet findes i Centrino 2 bærbar computere.

Læs mere:

http://archlinux.org/news/414/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen GIp3nM til nedenstående felt: