Kernel 2.6.25 i core

Der er gået længere tid en forventet med opdatering til den nye 2.6.25 serie men efter en længere testperiode er kernel26 pakken i core opdateret til 2.6.25.4 der på nuværende tidspunkt er den nyeste kerne fra kernel.org. Ændringerne er mange og derfor vil der kun blive omtalt de ændringer der er Arch Linux specifikke:

  • Konfigurationen af kernen er blevet set igennem og der er nu kommet support for mere hardware og samtidig kører i686 og x86_64 udgaverne af Arch nu med samme konfigurationer så der ikke længere skulle være episoder hvor der er forskellig hardwaresupport i de to udgaver.
  • Oprydning i de mange patches der er tilføjet til kernen så de nu ligger samlet i en enkelt stor patch. Dette skulle gøre vedligeholdelsen af de mange ekstra patch nemmere men som alm. bruger bør det ikke kunne mærkes.

Under testperioden er der rapporteret nogle fejl og diverse problemer som der bør holdes øje med:

  • Der er problemer med slmodem USB modulet pga. det nu kun er muligt at benytte undersystemet til USB hvis ens software er GPL. Det vides ikke om der er en fungerende løsning på problemet.
  • Martina kan ikke længere kompileres og der vides ikke hvad fejlen kan være på nuværende tidspunkt og om der kommer en patch der løser problemet.

Hvis du er en bruger der benytter noget af det hardware der er beskrevet så gem en backup af den gamle kerne samt modulpakkerne eller lad vær med at opdatere kernen indtil der kommer flere informationer om problemerne.

Nogle af de ændringer der er lavet med kernen gør den mere modulopdelt hvilket betyder at moduler som fx loop og autofs4 skal hentes manuelt ved opstart. Dette gøres ved at tilføje dem til rc.conf under modulafsnittet.

Læs mere

http://archlinux.org/news/394/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen C9Ggc0 til nedenstående felt: