Archlinux 2008.04-RC udgivet

Hurtigt efter den meget stille udgivelse af 2008.03 er der dukket en RC udgave op af 2008.04. Det nye i denne udgivelse er at den er den første Arch Linux Live CD og kører som et alm. Arch Linux system når den kører. Men blot fordi det er en LiveCD betyder det ikke at der er en fuld desktop på cd’en. Der er altså stadig de samme programmer som ved alle de andre udgivelser men der er åbnet op for spændende muligheder som der nok skal blive udnyttet.

Sammen med denne mulighed er der nu også mulighed for at boote fra en USB enhed (USB-Key, USB-nøglering…) og der ligger images på serverne hvis man ønsker denne mulighed.

Installationsscriptet er det gode gamle som de fleste allerede kender og den eneste tilføjelse er et skift til UUID som kort sagt går ud på at diskene har deres egne unikke navne. Derved er det ikke længere nødvendigt at være nervøs for hvordan diskene skal sidde i systemet hvis man bytter rundt på dem eller hvis man har et bundkort der roder rundt i det. Flere Linux distributioner har brugt dette system i længere tid (blandt andet Ubuntu) så nogen kender det sikkert allerede. Der er stadig mulighed for at benytte sd*/hd* men dette skal gøres manuelt nu.

Hvis der er mulighed for det så test meget gerne den nye udgivelse og indberet alle bugs til bugs.archlinux.org for at de derved kan blive fjernet i den enedelige udgivelse. En af de mange servere der har de nye iso er følgende. Det er selvfølgelig muligt at selv finde andre servere:

ftp://ftp.gigabit.nu/iso/2008.04-rc

Selvom det er en RC udgivelse burde det ikke forhindre nye brugere at forsøge at benytte denne udgivelse da der er en god sandsynlighed for at installationen går igennem. (note: jeg har ikke selv forsøgt mig med den men jeg regner med at teste den i en virtualbox i løbet af nogle dage)

Læs mere:

http://archlinux.org/news/389/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen wNyohj til nedenstående felt: