mlocate erstatter slocate

Efter en testperiode længere testperiode i extra og senere i testing er det nu besluttet at fjerne slocate og erstatte denne med mlocate. Årsagen til at man vælger at gøre dette er at slocate er kendt for at være en meget langsommelig proces mens mlocate kører noget hurtigere.

slocate/mlocate bruges til at lave en database over samtlige filer på ens system så man hurtigt kan finde dem med kommandoen locate. Programmet bliver normalt kørt hver dag klokken 0:00 og kendetegner at systemet begynder at arbejde en del på disken i et stykke tid alt efter hvor meget data der ligger og hvor hurtig disken er.

Forskellen på slocate og mlocate er så at slocate laver en hel ny database hver gang over filerne mens mlocate “nøjes” med at opdatere de steder der er ændringer hvilket er en del hurtigere. Man vil typisk opdage at første kørsel med mlocate tager meget længere tid end slocate men allerede efter anden kørsel begynder man at opdage forskellen.

En Arch Linux bruger at prøvet at teste mlocate sammen med slocate:

http://archlinux.org/pipermail/arch-dev-public/2007-November/002870.html

Læs mere:

http://archlinux.org/news/360/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen siPqat til nedenstående felt: