Nyhedsbrev 08-10-2007

Det er længe siden der sidst har været et nyhedbrev men problemet har været at manden der før skrev nyhedsbrevene ikke længere har tid til dette. Derfor er der nu kommet en ny mand der overtager dette erhverv og nu er der altså kommet et nyt nyhedsbrev.

Vigtige nyheder der er sket her på det sidste:

Da Arch Linux nu har fået ny leder er det især spændende at læse hvad der sker blandt udviklerne og hvad der bliver arbejdet på:

 • Udvikleren Aaron har siden ledelsesskiftet lavet ugelige rapport omkring hvad der er lavet, hvad der arbejdes på og hvad der senere skal laves. Hvis man bare har lidt interesse i udviklingen af Arch Linux så kan det bestemt anbefales at gå igennem. De 3 ugebreve der skrevet kommer her (det nyeste først):
  http://archlinux.org/pipermail/arch-dev-public/2007-October/002112.html
  http://archlinux.org/pipermail/arch-dev-public/2007-October/001915.html
  http://archlinux.org/pipermail/arch-dev-public/2007-September/001797.html
 • Pakkeværktøjet devtools er blevet opdateret. Jeg vil ikke komme mere ind på det her da det nok er de færreste der benytter sig af dette værktøj.
 • Det er snart ved at være tid igen til en oprydning af pakkerne i Arch Linux extra. Denne gang gælder det alle de mange pakker der står uden ejer og som ikke længere bliver holdt ved lige. Hvis et af dine ynglingsprogrammer står og mangler en ejer vil jeg råde dig til at få kontaktet en udviklerne der kan varetage opgaven da den ellers ryger ud i community/unsupported.
 • Varun er tilbage efter en længere periode med fraværd.
 • Der er blevet vedtaget at det nye core repo. skal have en bedre garanti for stabilitet end extra pakkerne. Dette betyder at der ikke vil ske nogen opdatereringer af core pakkerne før de har været i testing og flere udviklere har testet opdateringen og sagt god for den. Årsagen er at core pakkerne er de vigtigste pakker i et Arch Linux system og hvis disse pakker indeholder fejl kan det komme til at betyde væsentlige nedetider hos slutbrugeren.

Lidt forskellige interessante forumtråde:

Lidt forskellige interessante mail fra maillisten:

Pakkeinformation

 • GNOME 2.20 er nu i testing
 • Xorg 7.3 er nu i testing

Det var alt for denne her gang. Jeg håber der kommer oftere nyhedsbreve nu men jeg kan selvfølgelig ikke vide noget præcist.

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen NVRWbl til nedenstående felt: