Vigtig opdatering af PHP

PHP-pakken er blevet ombygget for at give mere funktionalitet, samt færre dependencies og mindre RAM-forbrug. Som konsekvens er de fleste PHP-moduler blevet kompileret som delte objekter, i stedet for at bygge dem statisk ind i PHP. Dette bevirker også at det er lettere at bruge og pakke eksterne PHP moduler og deres konfigurationer, på grund af muligheden for at have en separat konfigurationsfil for hver udvidelse.

Hvis du bruger PHP på en webserver forbundet til internettet kan det give god mening også at installere php-suhosin pakken, som er blevet flyttet fra community til extra. Sammen med suhosin-patchen, som følger den nuværende PHP-pakke, tilbyder denne udvidelse nogle avancerede sikkerhedsfeatures. For mere information henvises der til http://suhosin.org

Pakkerne forbliver i testing for i hvert fald et par dages tid endnu. Hvis du vil hjælpe projektet, så vær ikke bleg for at teste denne pakke mod dine scripts, og meld eventuelle fejl og mangler til http://bugs.archlinux.org

Hvis du opgraderer fra en tidligere PHP-opsætning, bør du have følgende ændringer i baghovedet:

* På grund af modulariseringen bliver du nødt til at manuelt aktivere visse moduler, som før var indbygget. For et hurtigt overblik kan du sammenligne modules-sektionen i bunden af din php.ini med den nye, der bliver gemt som php.ini.pacnew

* PHP selv har ikke nogen specifikke dependencies, men nogle udvidelser vil ikke virke uden visse pakker installeret. Disse vil blive listet under installationen.

* Hvis du bruger PHP-udvidelser fra community eller AUR, bliver du nødt til at bygge dem forfra mod denne PHP-version. Så snart denne pakke ankommer til extra(og altså ryger ud af testing, bliver alle udvidelser i community opdateret.

Læs mere:

http://archlinux.org/news/349/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen SSZEbg til nedenstående felt: