Kernel 2.6.22 i testing

Det er nu muligt at hente og installere den nye Linux kerne 2.6.22 og kan gøres hvis man aktivere testing i sin pacman.conf. Dem der har tid og lyst må gerne hente den og tjekke efter fejl og mangler og rapportere disse så kernen kan blive endnu bedre. Fejl og mangler kan rapporteres på følgende link:

http://bugs.archlinux.org

Hvis der ikke dukker nogen alvorlige fejl op så vil kernen måske allerede kommer i current inden for en uge. Hvis man vil se en liste over fejl der er opdaget kan man følge med på følgende link:

http://bugs.archlinux.org/task/7598

2.6.22 kernen vil samtidig danne grundlaget for den nye Arch Linux version “Archlinux 2007.07 Don’t panic”. Hvis man vil se hvilke ændringer 2.6.22 kernen medfølger kan man se disse på denne side som har forsøgt at gøre det mere enkelt at forstå:

http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_22

Der er dog 2 vigtige ændringer som Arch Linux udviklerne har tilføjet til Arch Linux versionen af kernen. Den første ændring er at der igen er tilføjet rt2x00 driveren til kernen og det burde virke fint. Anden ændring er at det har været muligt at inkluderer iwlwifi driverne til intel 3945 og 4965 brugerne. Det skal dog lige påpeges at driverne til 3945 ikke er så stabile som ipw3945 så brugerne bør ikke skifte over til de nye endnu.

Endnu en detalje er at både i686 og x86_64 nu inkluderer muligheden for Intel Microcode opdateringer som er en funktion der er blevet efterspurgt op til flere gange. Når 2.6.22 kernen bliver udgivet til microcode_ctl kommer i Arch Linux repo. Indtil da vil det være muligt at installere det via AUR.

God fornøjelse. Læs mere:

http://archlinux.org/news/335/

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen m1vZcl til nedenstående felt: