KDEmod – Alternativ KDE

Jeg indrømmer fra start af at jeg ikke er den store KDE bruger da jeg af flere grunde ikke bryder mig om det. En af de større grunde har nok været at jeg ikke har kunne tilpasse min installation med de programmer jeg har brug for men i stedet måtte vælge store samlepakker fyldt med en masse jeg alligevel aldrig skal bruge.

I længere tid så jeg på et projekt der hed KDEmod hvor man ville dele KDE op i en bunke små pakker med hvert sit program og da jeg nu så at de lige havde udgivet en ny udgave måtte jeg se på hvad det er blevet til. Og jeg kan sige med det samme at det på ingen måde har skuffet mig.

Da jeg havde i forvejen installeret KDE via Arch Linux pakkerne måtte jeg først af med dem. Det undre nok nogen at jeg har installeret KDE når jeg ikke kan lide det men jeg må sørge for at kunne hjælpe alle brugere hvis der opstår problemer og dette kræver jeg har erfaring med lidt af hvert. Fjernelsen af den forrige KDE var ikke noget problem og jeg valgte at slette samtlige kde conf i min hjemmemappe for at få en ren oplevelse.

Første indtryk var meget positivt. Temaet der er brugt passer meget godt og jeg har ikke kunne finde nogle huller hvor det ikke er gennemtænkt til mindste detalje. Alt er bare perfekt når det drejer sig om temaet. Lidt billeder kan ses på disse links:

http://xs.to/xs.php?h=xs216&d=07253&f=Bildschirmphoto1.png
http://xs.to/xs.php?h=xs216&d=07253&f=Bildschirmphoto2.png
http://xs.to/xs.php?h=xs216&d=07253&f=Bildschirmphoto3.png

Jeg har ikke set andre dist. bruge sådan et tema men det er lige mig stil. Det oprindelige mål for KDEmod er at lave en KDE der består af en masse moduler. Jeg valgte at installere samlepakken kdemod da den består af mindst mulige programmer (kdemod-complete installere en fuld KDE desktop). Efter installationen har man faktisk en meget ren KDE uden en masse programmer. Bagefter kan man nemt og hurtigt installere lige de programmer man ønsker at bruge.

Hastigheden på KDEmod er meget god og jeg synes den er en smule hurtigere end den KDE der er i Arch Linux men det er kun meget lidt. Når man installere pakker fra KDEmod er der ofte meget information via pacman hvilket er en god ting da man derved ikke behøver at tjekke forum og wiki igennem for basal hjælp.

Alt i alt en glimrende desktop jeg helt klart kan anbefale. Næste gang jeg skal sætte en computer og til nogen bliver der lagt KDEmod på den. Ikke kun pga. det lækre tema men mest fordi der er stor kontrol over de programmer der skal være. Hvis man ønsker at se en liste over funktioner og pakker kan den ses her:

http://kdemod.ath.cx/features.html

KDEmod kan der læses mere på projektets officielle side:

http://kdemod.ath.cx

3 Comments - RSS feed til kommentarer i denne post

 1. Borelia - 22. juli 2007 - 09:07

  Det lyder jo godt, men hvor ligger pakkerne? pacman -SI kdemod ?? giver intet

 2. julemand101 - 22. juli 2007 - 17:53

  Du kunne jo tjekke KDEmod hjemmesiden da der er en guide.

  http://kdemod.ath.cx/installation.html

 3. Borelia - 22. juli 2007 - 23:15

  Det var den der ligesom manglede en oplysning om.

Skriv en kommentar

Kopier venligst strengen BPZVhm til nedenstående felt: